Hlavní obsah

Korejští baseballisté porazili na úvod olympijského turnaje USA

PEKING

Pro americké baseballisty začal olympijský turnaj porážkou. Tým USA, který se před osmi lety v Sydney radoval ze zlatých medailí, v Pekingu nestačil na Jižní Koreu a po dramatické koncovce prohrál 7:8.

Článek

Američané sice v úvodu závěrečné směny otočili nepříznivý stav třemi body na 7:6, ale Korejci pak v dohrávce doběhli na domácí metu dvakrát. Autorem rozhodující akce byl I Čong-uk, jehož dlouhý odpal sice polaři chytili, ale I Tchek-kun stihl dosprintovat pro poslední bod zápasu včas a s vítězným gestem mohl začít slavit.

Američané sice nemohou na hrách využít hráče z MLB, která nemá olympijskou přestávku, přesto jsou považováni za spolufavority. Jako jediní totiž od úvodního baseballového turnaje v Barceloně 1992 dokázali prolomit hegemonii Kubánců, kteří dnes vstoupili do soutěže výhrou 4:2 nad Japonskem.

Turnaj zahájili vítězně také hráči Tchaj-wanu, kteří porazili Nizozemsko 5:0. Jasnou výhru si nad domácím výběrem připsali také Kanaďané, kteří před čtyřmi lety na aténské olympiádě skončili těsně pod stupni vítězů.

LOH 2008 - baseball:
Tchaj-wan - Nizozemsko 5:0, Kanada - Čína 10:0, Korea - USA 8:7, Kuba - Japonsko 4:2.

Reklama