Hlavní obsah

Olympijská nadvláda čínských skokanů do vody trvá

PEKING

Domácí reprezentanti jsou na olympijských hrách v Pekingu stále neporazitelní ve skocích do vody. Ve středu získali čtvrtou zlatou medaili ze čtyř možných, když Wang Feng a Čchin Kchaj vyhráli synchronní skoky z třímetrového prkna.

Článek

Úřadující mistři světa v této disciplíně se od prvního ze šesti finálových skoků ujali vedení a nakonec deklasovali všechny soupeře rozdílem přes 47 bodů.

Stříbro získali Rusové Dmitrij Sautin a Jurij Kunakov, pro čtyřiatřicetiletého Sautina to přitom byla už osmá olympijská medaile v životě. První získal už před šestnácti lety v Barceloně, kde byl třetí v individuální soutěži z třímetrového prkna. Minimálně jednu medaili si pak odvezl i z Atlanty, Sydney a Atén.

Bronzovou medaili ve středu vybojovali Ukrajinci Ilja Kvaša a Oleksij Prygorov, pro které je to první cenný kov z velké mezinárodní akce.

Skoky do vody - synchron:
1. Wang Feng, Čchin Kchaj (Čína) 469,08 bodu, 2. Sautin, Kunakov (Rus.) 421,98, 3. Kvaša, Prygorov (Ukr.) 415,05, 4. Colwill, Tarantino (USA) 410,73, 5. Despatie, Miranda (Kan.) 409,29, 6. Rozenberg, Klein (Něm.) 402,84, 7. Robinson-Baker, Swain (Brit.) 402,36, 8. Robertson, Newbery (Austr.) 393,60.

Reklama

Související témata: