Hlavní obsah

Olympiáda pro plavce Shanteaua skončila, čeká ho boj s rakovinou

PEKING

Boje o olympijské zlato skončily pro plavce Erika Shanteaua v semifinále prsařské dvoustovky. Nyní však čeká čtyřiadvacetiletého Američana mnohem důležitější bitva - s rakovinou.

Článek

Shanteau se měl před hrami podrobit operaci, kvůli účasti na olympiádě se však rozhodl ji odložit a odjet do Pekingu. "Ničeho nelituji. Absolutně to stálo za to. Jsem šťastný, že jsem tady byl, protože olympiáda byla přesně taková, jak jsem si ji představoval. Byl to fantastický zážitek a teď se musím postarat o vlastní život," řekl agentuře AP Shanteau, který na prsařské dvoustovce zaplaval osobní rekord a finále mu uniklo o 13 setin.

"Jsem šťastný, je to můj nejlepší čas. I když mě samozřejmě mrzí, že mi finále uteklo," přidal Shanteau. "Ale rozhodně se tím nehodlám nějak trápit, protože v následujících dvou týdnech mě čeká mnohem důležitější bitva," dodal.

Čtyřiadvacetiletý plavec, u nějž lékaři objevili rakovinu varlat týden před americkou olympijskou kvalifikací, se totiž v Atlantě podrobí operaci. "Jsem přesvědčen, že tuhle bitvu vyhraju. Ta věc nemá šanci. Dostanu ji z těla pryč, porazím ji. Zaútočím na ní tak, jako jsem to vždycky dělal v plavání," prohlásil Shanteau.

Velkou oporou v boji se zákeřnou nemocí byl plavcův otec Ric, který má rakovinu plic. "Řekl jsem mu, že se na to může dívat z dvou pohledů. Rakovina dostala tebe, nebo ty jsi dostal rakovinu. Nemusel jsem mu to dvakrát opakovat. Vždycky byl bojovník," řekl Shanteaův otec.

Reklama