Hlavní obsah

Guenot ukončil francouzské čekání na olympijské zlato v zápase

PEKING

Steve Guenot získal pro Francii po 84 letech první zlatou olympijskou medaili v zápase. V pekingském finále kategorie do 66 kilogramů dnes dvaadvacetiletý vicemistr světa porazil Kanatbeka Begalijeva z Kyrgyzstánu. Ve váze do 74 kilogramů navíc rodinný úspěch podtrhnul bronzovou medailí Guenotův starší bratr Christophe.

Článek

Bronz vybojovali Ukrajinec Armen Vardanjan, jenž v prvním kole porazil obhájce z Atén Farida Mansurova, a Bělorus Michail Sjemjonov.

Železniční dělník Guenot se stal nástupcem Henriho Deglanea, který triumfoval na olympijských hrách v Paříži 1924.

Úspěch na hrách v Pekingu slavil také Guenotův devětadvacetiletý bratr Christophe, který v kategorii do 74 kilogramů vybojoval spolu s Bulharem Javorem Janakievem bronzovou medaili. Zlato slavil po vítězství nad domácím Čchang Jung-siangem Gruzínec Manučar Kvirkelija.

LOH 2008 - ZÁPAS:
Muži - do 66 kg:
Finále: S. Guenot (Fr.) - Begalijev (Kyrg.) 6:1, semifinále: S. Guenot - Bajachmetov (Kaz.) 4:1, Begalijev - Gergov (Bul.) 2:2 na pomocné body.
Konečné pořadí: 1. S. Guenot, 2. Begalijev, 3. Sjemjonov (Běl.) a Vardanjan (Ukr.), 5. Gergov a Bajachmetov, 7. Kovalenko (Rus.), 8. Lörinz (Maď.).
Muži - do 74 kg:
Finále: Kvirkelija (Gruz.) - Čchang Jung-siang (Čína) 10:0, semifinále: Kvirkelija - Bacsi (Maď.) 7:6, Čchang Jung-siang - Michaljlovič (Běl.) 7:6.
Konečné pořadí: 1. Kvirkelija, 2. Čchang Jung-siang, 3. Ch. Guenot (Fr.) a Janakiev, 5. Michajlovič a Bacsi, 7. Samurgašev (Rus.), 8. Meljošin (Kaz.).

Reklama