Hlavní obsah

Kajakáře Grimma po zisku olympijského zlata stíhaly pohromy

PEKING

Novopečený olympijský vítěz v kajaku na divoké vodě Alexander Grimm si hodiny po svém triumfu v Pekingu příliš neužil. Nešlo jen o to, že musel absolvovat únavný maratón rozhovorů, ale prožil i jízdu hrůzy s nezkušeným řidičem a ve středu brzy ráno se navíc musel přestěhovat ze svého pokoje.

Článek

Jednadvacetiletý Grimm se po svém úterním životním úspěchu pokoušel dostat z kanálu Šun-i do olympijské vesnice, ale společně se sportovním ředitelem svazu Jensem Kahlem měli smůlu. Narazili totiž na oficiální auto s řidičem, jenž byl tradičně čínsky usměvavý, ovšem cestu neznal a místo slabé hodinky vezl oba Němce více než hodinu a půl.

"Málem nás přizabil," zhodnotil s nadsázkou schopnosti šoféra pro agenturu DPA Kahl. Kdyby prý německá posádka nevysvětlila řidiči funkci stěračů, mohlo dojít k nehodě.

Ani noc si první německý olympijský vítěz v Pekingu nevychutnal. Už brzy ráno se musel kvůli příjezdu rychlostních kanoistů vystěhovat ze svého jednolůžkového pokoje a přesunout se ke kanoistovi Janu Benzienovi.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články