Hlavní obsah

Kvůli počasí nevyjeli na vodu jachtaři, veslaři ani slalomářky

PEKING

Rozmary počasí ve čtvrtek výrazně narušily olympijský program. Kvůli bezvětří nemohli vyjet v Čching-tao jachtaři, na kanále Šun-i naopak nedovolily prudký vítr a bouřka odstartovat veslařům. Vodní slalomáři stihli odjet jen semifinále kategorie C2, další program byl kvůli hustému dešti odložen na pátek.

Článek

Slalomáři čekali do poslední chvíle. "Je možné, že to budeme odkládat vždy o půl hodiny," řekl ráno na tiskové konferenci šéf slalomu mezinárodní federace ICF Jean Michel Prono. "Déšť nevadí, ale nesmějí být blesky. Nechceme závodníky vystavit nebezpečí," dodal. Deblkanoisté pak ještě své semifinále stihli, avšak další program už byl odložen na pátek se začátkem v 9:00 SELČ.

Jachtaři, mezi nimi i Martin Trčka ve třídě Laser a Michael Maier ve třídě Finn, nemohli ke svým rozjížďkám nastoupit kvůli nedostatku větru a špatné viditelnosti, způsobené lehkým mrholením. Podle organizátorů zatím nehrozí výrazné narušení programu. K absolvování zrušených rozjížděk budou využity plánované volné dny.

V 8:10 nemohli odstartovat veslaři do svého šestého dne, neboť stejně jako v neděli způsobila bouřka nebezpečné vlnobití. Celý program byl posléze rovněž přeložen na pátek. Semifinále dnes měla odjet mimo jiné česká párová čtyřka, finále B původně čekalo dvojku bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička.

Kvůli dešti se nehrály ani zápasy tenisového, baseballového a softbalového turnaje. Jedinou výjimkou byl duel softbalistek mezi Čínou a Austrálií, v němž domácí výběr prohrál 1:3.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články