Hlavní obsah

Střelkyně Tu Li děkovala po triumfu i soupeřce Emmons

PEKING

Po sobotním pátém místě ve vzduchové pušce byla čínská střelkyně Tu Li tak na dně, že uvažovala o tom, že další účast v Pekingu vzdá. Ale po povzbudivých hlasech, mezi nimi i od české soupeřky Kateřiny Emmons, si vystřílela vytoužené zlato ve sportovní malorážce. A dnešní stříbrná medailistka Emmons byla mezi těmi, jimž dojatá Číňanka po finále děkovala.

Článek

Tu Li se v sobotu představila hned v úvodní soutěži her a očekávalo se, že získá pro pořadatelskou zemi první zlato. Obhájkyně z Atén však tlak neustála, skončila pátá a z triumfu se radovala Češka Emmons.

"V tom prvním závodě jsem střílela hrozně, byla to ostuda. Zklamala jsem spoustu lidí. Dokonce jsem i přemýšlela o tom, že to vzdám, ale dostalo se mi povzbuzení od spousty lidí. Jsem ráda, že jim teď můžu poděkovat," řekla Tu Li, jež vyměnila sobotní pláč za slzy radosti.

Mezi těmi, jímž chtěla po svém triumfu poděkovat, byla i Emmons, která ji ve vzduchovce porazila a ve čtvrtek skončila hned za ní. "Po té sobotní soutěži za mnou přišla, objala mě a popřála mi hodně štěstí do dalšího závodu. To mě opravdu dojalo," uvedla nyní už dvojnásobná olympijská vítězka.

Reklama

Související témata: