Hlavní obsah

S čínskými stolními tenistkami se ve finále utká Singapur

PEKING

Stolní tenistky Singapuru po velké semifinálové bitvě s Koreou postoupily do finále premiérové olympijské soutěže družstev. V něm se podle předpokladů v neděli utkají s domácími reprezentantkami, které jasně přehrály Hongkong.

Článek

Útočné singapurské stolní tenistky duel s korejskými obranářkami vyhrály 3:2 na zápasy. Když Feng Tchien-wej získala v závěrečné dvouhře rozhodující třetí bod, vypukla v singapurském táboře vlna nadšení. Městský stát totiž získal olympijskou medaili naposledy v roce 1960 a nyní už má jisté minimálně stříbro.

Číňanky v druhém semifinále porazily bez ztráty setu Hongkong, a pokud by nezískaly zlato, bylo by to velké překvapení. "Čína je rozhodně silnější než my a můžeme jen bojovat. Ale za ní jsme druhým nejlepším týmem," uvedla členka singapurského týmu Li Ťia-wej.

Finálový duel bude pikantní pro kouče obou družstev, protože singapurský kouč Liou Kuo-tung je starším bratrem trenéra Číňanek Liou Kuo-lianga.

Poražení semifinalisté spadli do pavouka o bronz, kde už první kolo odehrály druhé týmy ze základních skupin. V druhém kole narazí Korea na Spojené státy americké a Hongkong na Japonsko, vítězové těchto utkání si v neděli zahrají o medaili.

STOLNÍ TENIS:
Ženy - družstva, semifinále:
Singapur - Korea 3:2
Feng Tchien-wej - Tang Je-so 3:0 (5, 5, 2), Li Ťia-wej - Kim Kjong-a 2:3 (5, -8, 9, -6, -9), Wang Jüe-ku, Li Ťia-wej - Pak Mi-jong, Kim Kjong-a 3:0 (7, 6, 9), Wang Jüe-ku - Tang Je-so 0:3 (-8, -12, -9), Feng Tchien-wej - Pak Mi-jong 3:1 (7, 10, -3, 9).
Čína - Hongkong 3:0
Čang I-ning - Tchie Ja-na 3:0 (7, 4, 3), Kuo Jüe - Lin Ling 3:0 (7, 10, 4), Wang Nan, Čang I-ning - Lau Suej-fej, Lin Ling 3:0 (4, 9, 4).

Reklama

Související témata: