Hlavní obsah

Tenista Blake obvinil Gonzaleze z "neolympijského" chování

Tenista James Blake obvinil po prohraném semifinále dvouhry svého přemožitele Fernanda Gonzaleze z chování, které se neslučuje s olympijským duchem. Americký tenista podlehl Chilanovi 9:11 ve třetím setu.

Článek

Blake nezvládl závěr duelu, k čemuž možná přispěl i sporný moment, s nímž se těžko vyrovnával i po skončení zápasu. Za stavu 9:8 poslal ostrý forhend směrem na svého soupeře, který byl zrovna na síti. Míček skončil v autu, ale Američan byl přesvědčen, že se tak stalo po Gonzalezově zásahu. Ten však teč raketou nehodlal přiznat.

Na řadu tak přišla dlouhá rozmluva mezi Blakem a hlavním rozhodčím Carlosem Bernardesem, jenž dotyk nepostřehl a přiřknul vítězný míč Gonzalezovi. "Když hraju na olympiádě, navíc ve sportu považovaném za sport džentlmenů, tak bych se měl dokázat sám přiznat," prohlásil v narážce na svého soupeře zklamaný Blake, který promarnil tři mečboly.

Bylo na něm znát, jak ho Gonzalez kvůli spornému okamžiku zklamal. "Fernando se mi díval přímo do očí a stejně se nepřiznal. Kdyby se tohle všechno stalo opačně, tak bych ten zápas nemohl nikdy dohrát, protože můj táta by mě odtáhl z kurtu," uvedl Blake, který od dané chvíle nedokázal uhrát jediný game.

Gonzalez se nechtěl k celé věci vracet s tím, že byl příliš unavený a nebyl si proto jistý, zda se balonku dotkl nebo ne. Televizní záznamy však daly za pravdu Američanovi. "Dobře víme, když se nás to dotkne. A on to věděl. Kde jinde by se měl přiznat, než tady. Ale mohl jsem to od něho očekávat? Možná ne," přemítal Blake. O to větší bylo jeho zklamání. "Je nepříjemné vypadnout z turnaje, když nejenže ztratíte zápas, ale také důvěru ve svého soupeře," dodal Blake.

Reklama