Hlavní obsah

Zápasnice Huynhová získala v Pekingu první zlato pro Kanadu

PEKING

Zápasnice Carol Huynhová v sobotu vybojovala první zlato pro Kanadu v Pekingu. Kanadská rodačka vietnamsko-čínského původu dnes ve finále nejlehčí volnostylařské kategorie do 48 kilogramů překvapivě porazila trojnásobnou mistryni světa Čiharu Ičovou z Japonska. O kategorii výš do 55 kilogramů už japonská favoritka nezaváhala - zlato z Atén obhájila Saori Jošidaová.

Článek

Sedmadvacetiletá Huynhová se tak dočkala prvního velkého vítězství, dosud měla na kontě stříbro a dva bronzy z mistrovství světa. Ičová se musela stejně jako před čtyřmi lety v Aténách spokojit se stříbrem. O třetí místo se dnes podělily Marija Stadniková z Ázerbájdžánu a Ukrajinka Irini Merleniová.

Pětadvacetiletá pětinásobná mistryně světa Jošidaová si ve finále poradila s o sedm let mladší Číňankou Sü Li. Japonská zápasnice prodloužila sérii neporazitelnosti, když na mezinárodní úrovni prohrála jen jedno utkání, a navíc se stala první zápasnicí, která dokázala získat dvě olympijská zlata.

ZÁPAS:
Ženy - volný styl:
Do 48 kg:
Finále: Huynhová (Kan.) - Ičová (Jap.) 3:1,
o 3. místo: Stadniková (Ázerb.) - Bakatjuková (Kaz.) 3:1, Merleniová (Ukr.) - Chunová (USA) 5:0.
Konečné pořadí: 1. Huynhová, 2. Ičová, 3. Stadniková a Merleniová, 5. Bakatjuková a Chunová, 7. Boubryemmová (Fr.), 8. Kim Hjong-čo (Korea).
Do 55 kg:
Finále: Jošidaová (Jap.) - Sü Li (Čína) 7:0,
o 3. místo: Verbeeková (Kan.) - Nerellová (Švéd.) 2:0, Renteriová (Kol.) - Pavalová (Rum.) 3:1.
Konečné pořadí: 1. Jošidaová, 2. Sü Li, 3. Verbeeková a Renteriová, 5. Nerellová a Pavalová, 7. Smirnovová (Kaz.), 8. Golcová (Rus.).

Reklama