Hlavní obsah

Čínské stolní tenistky podle očekávání vyhrály soutěž družstev

PEKING

Čínské stolní tenistky potvrdily roli jednoznačných favoritek a vyhrály premiérovou olympijskou soutěž družstev. Ve finále porazily hladce 3:0 na zápasy výběr Singapuru, v jehož dresu nastoupily hráčky s čínskými kořeny.

Článek

Feng Tchien-wej a Li Ťia-wej ve dvouhrách s favorizovanými domácími reprezentantkami získaly první set, ale pak Wang Nan i Čang I-ning utkání otočily a získaly první dva body. Třetí pak přidaly Číňanky bez ztráty setu ve čtyřhře.

Finále bylo reprízou boje o titul na březnovém mistrovství světa družstev v Kuang-čou, kde Číňanky vyhrály 3:1 na zápasy. Reprezentantky pingpongové velmoci dlouhodobě vládnou velkým světovým soutěžím; za posledních třiatřicet let si zlato neodvezly jen v roce 1991, kdy mistrovství světa vyhrál sjednocený korejský tým.

Při první soutěži družstev na olympiádě stolní tenistky z jižní části Korejského poloostrova získaly bronzové medaile. V utkání o třetí místo dnes porazily hladce 3:0 na zápasy Japonsko, když ztratily jen dva sety.

Mužské boje o medaile jsou na programu v pondělí, do zápasu o třetí místo dnes postoupili Korejci a Rakušané. Číňany ve finále vyzvou němečtí stolní tenisté.

LOH 2008 - STOLNÍ TENIS:
Ženy - družstva:
Finále:
Čína - Singapur 3:0. Wang Nan - Feng Tchien-wej 3:1 (-9, 3, 8, 6), Čang I-ning - Li Ťia-wej 3:1 (-9, 3, 4, 7), Kuo Jüe, Čang I-ning - Wang Jüe-ku, Li Ťia-wej 3:0 (8, 5, 6).
O 3. místo:
Korea - Japonsko 3:0. Kim Kjong-a - Hiranová 3:1 (9, 4, -7, 10), Tang Je-so - Fukuharaová 3:1 (4, 11, -7, 3), Pak Mi-jong, Kim Kjong-a - Fukuokaová, Hiranová 3:0 (6, 8, 11).

Reklama

Související témata: