Hlavní obsah

Softbalistky USA pošesté vyhrály, Číňanky jsou bez medaile

PEKING

Americké softbalistky si šestým vítězstvím zajistily prvenství v základní skupině olympijského turnaje v Pekingu. V nedělním duelu tradičně zničily své soupeřky již v prvních pěti směnách, po kterých nad Nizozemskem vedly 8:0.

Článek

Druhé skončí ve skupině Japonky, které vyhrály popáté. Výhru 5:2 nad Venezuelou jim dnes zajistila úspěšná pátá směna, ve které zaznamenaly čtyři body.

S vidinou medaile se musí naopak rozloučit Čína, která podlehla Tchaj-wanu 1:2. Před utkáním zapózovaly hráčky obou zemí pro společné foto, vyjadřující usmíření po dlouhodobých politických nesvárech.

Utkání už se v tak přátelském duchu neneslo a v závěrečné směně dokonce sáhl tchajwanský výběr k protestům proti zakázanému používání vysílačky.

"Protesty patří ke hře. Číňanky hrály dobře, ale doplatily zřejmě na tlak a povinnost zvítězit," komentoval dramatický závěr trenér vítězek Chang Chia Hsing.

SOFTBAL:
Tchaj-wan - Čína 2:1, Japonsko - Venezuela 5:2, Austrálie - Kanada 4:0, USA - Nizozemsko 8:0.
Pořadí:
1. USA 6 výher/0 porážek, 2. Japonsko 5/1, 3. Austrálie 4/2, 4. Kanada 3/3, 5. Čína 2/4, 6. Venezuela 2/4, 7. Tchaj-wan 2/4, 8. Nizozemsko 0/6.

Reklama