Hlavní obsah

Liou Siang se musí vedle Roblese vypořádat hlavně se svým zdravím

PEKING

Čínský atlet Liou Siang má před svým olympijským vystoupením v běhu na 110 metrů překážek zdravotní problémy. Obhájce zlata z Atén, na jehož souboj s Kubáncem Dayronem Roblesem čeká s napětím celá Čína, se podle prohlášení svého kouče stále nezbavil obtíží po zranění stehenního svalu, kvůli němuž poslední tři měsíce nezávodil.

Článek

Liou Siang celou dobu před olympiádou trénoval v ústraní a nechával své fanoušky v napětí, zda se dokáže na prestižní duel s držitelem světového rekordu z Kuby připravit, případně si vzít historické maximum zpátky. Nejistota ohledně jeho zdraví a připravenosti sice přetrvává, trenér Sun Chaj-pching však ujistil, že o start jeho svěřence v rozbězích se není třeba obávat.

O případné čtvrteční účasti Liou Sianga v olympijském finále však hovořil přece jen jinak. "Pro finále se potřebujete vydat úplně ze všeho. Kdyby bolest zcela neustoupila, bude to mít každopádně svůj vliv," uvedl trenér.

Sám pětadvacetiletý překážkář v tomto týdnu připustil, že Robles je favoritem. "Je to opravdu těžký soupeř a v celkovém porovnání je silnější, než jsem já. Je jasné, že je nejlepším překážkářem ze všech, kteří na hry do Pekingu přijeli," ocenil Roblesovy kvality a formu.

Zůstává optimistou 

Přesto zůstává optimistou a zlatého snu se nechce vzdát. Úzce proto spolupracuje s lékaři a trenéry, aby dohnal kondici. "Musel v těchto dnech intenzivně trénovat, aby vykompenzoval ztrátu, kterou nabral před hrami, kdy vůbec nezávodil," přiblížil Sun Chaj-pching.

Zranění se však stále stoprocentně nezahojilo a během sobotního tréninku měl Liou Siang znovu problémy. Příčinou byl podle lékařského týmu zánět. Čínský hrdina tak místo přípravy zamířil na masáže a po zbytek dne jen odpočíval, aby sval šetřil. Podle informací z jeho tábora měl místo tréninku volno spojené s relaxací, naplánované také na dnešek.

Podle Sun Chaj-pchingova nedávného názoru byl přitom Liou Siang velmi blízko své nejlepší formě. "Ještě však neměl tu správnou rychlost nad poslední překážkou," připustil trenér s tím, že na olympijské zlato bude potřeba běžet na úrovni Roblesova světového rekordu (12,87). "Cokoliv horšího než čas 12,90 ve finále stačit nebude," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články