Hlavní obsah

Zápas baseballistů USA a Číny poznamenala tři vyloučení

PEKING

Tři vyloučení a zranění největší hvězdy čínské baseballové reprezentace poznamenaly pondělní zápas olympijského turnaje mezi domácím výběrem a USA. Z vítězství 9:1 se v Pekingu nakonec radovali Američané.

Článek

Potíže odstartovalo zranění Wang Weje, který musel ze hry v páté směně, když do něj na domácí metě vrazil při doběhu Matt LaPorta a zranil mu levé koleno.

Na hřišti se poté začalo jiskřit a po tvrdém skluzu Nata Schierholtze proti náhradnímu chytačovi Jang Jangovi nebylo daleko ke rvačce. Potyčce na poslední chvíli zabránili spoluhráči čínského reprezentanta, kteří ho zadrželi. Po incidentu byl vyloučen kouč domácího výběru Jim Lefebvre, který si u rozhodčích stěžoval na tvrdou hru Američanů.

Dalšími vyloučenými byli v sedmé směně trenér amerických nadhazovačů Steven Ontiveros a Čchen Kchun, kteří se dostali do potyčky, když čínský nadhazovač trefil míčkem do hlavy LaPortu. Americký hráč byl několik minut ošetřován na hřišti, pak byl odnesen do kabiny a do zápasu už nezasáhl.

Korejští baseballisté zvládli na olympijském turnaji i svůj pátý zápas, ve kterém dnes porazili Tchaj-wan 9:8. Po první směně přitom vedli již 7:0, poté se ale ke slovu přihlásil i Tchaj-wan a výsledek zkorigoval.

Jediný homerun Acunoriho Inaby rozhodl duel mezi Japonskem a Kanadou. Díky výhře 1:0 se Japonci výrazně přiblížili postupu do semifinále, naopak Kanada se s turnajem po základní skupině rozloučí.

Turnaj baseballistů
Japonsko - Kanada 1:0, Korea - Tchaj-wan 9:8, Nizozemsko - Kuba 3:14, USA - Čína 9:1.
Pořadí: 1. Kuba a Korea oba 5 výher/0 porážek, 3. Japonsko a USA 3/2, 5. Kanada, Čína, Nizozemsko a Tchaj-wan všichni 1/4.

Reklama