Hlavní obsah

Britové vyhráli stíhací závod družstev ve světovém rekordu

PEKING

V novém světovém rekordu vyhráli britští cyklisté Paul Manning, Bradley Wiggins, Ed Clancy a Geraint Thomas na olympijských hrách stíhací závod družstev. V pondělním finále porazili stejně jako na mistrovství světa Dánsko a časem 3:53,314 minuty o téměř dvě sekundy zlepšili své den staré maximum z prvního kola. Britští dráhaři mají v Pekingu již pátou zlatou medaili.

Článek

Bronz získali cyklisté Nového Zélandu, kteří odsunuli na čtvrté místo vítěze z Atén Australany.

Ze stříbrného britského kvarteta z roku 2004 zůstali Manning a Wiggins, který po obhajobě individuálního zlata vybojoval v Pekingu druhé prvenství a přiblížil se zlatému hattricku. Spolu s Markem Gavendishem ho čeká ještě čeká bodovací závod dvojic.

Britské kvarteto uhánělo za zlatem průměrnou rychlostí 61,7 km/h a chtělo rekord znovu pokořit. "Jak jsme ukázali, máme ještě na víc," prohlásil Clancy po dokonale sehraném týmovém výkonu. "Je úžasné být součástí tohoto skvělého britského družstva," dodal.

Stíhací závod družstev na 4 km, muži:
1. Británie (Manning, Wiggins, Clancy, Thomas) 3:53,314 - Dánsko (Mörköv, Jörgensen, Madsen, Rasmussen) 4:00,040. O 3. místo: Nový Zéland (Bewley, Roulston, Rayn, Sergent) 3:57,776 - Austrálie (Bobridge, Brown, Jamieson, Roberts) 3:59,531. Další pořadí: 5. Nizozemsko, 6. Španělsko, 7. Rusko, 8. Francie.

Reklama