Hlavní obsah

Američané obhájili zlato v parkuru družstev, Němci zklamali

Družstvo amerických jezdců obhájilo v Hongkongu zlatou olympijskou medaili v parkurovém skákání. O vítězi muselo rozhodnout až dodatečné rozeskakování, v němž byli úspěšnější Američané. Bez medaile skončili favorizovaní Němci.

Článek

Tým ve složení McLain Ward, Laura Krautová, Will Simpson a Beezie Maddenová v pondělí na olympijském závodišti v Hongkongu obdržel ve finálových jízdách dvacet trestných bodů stejně jako Kanada.

Svou druhou zlatou medaili tak získali Ward a Maddenová, kteří byli součástí amerického družstva i před čtyřmi lety v Aténách. Naopak devátá účast na olympiádě přinesla premiérový medailový zisk jednašedesátiletému kanadskému jezdci Ianu Millarovi.

Největší favorité Němci ve finále zklamali a obsadili až pátou příčku. Vůbec poprvé na těchto hrách tak závod v jezdectví neskončil jejich triumfem.

JEZDECTVÍ:
Parkur - družstva:
1. USA (Ward/kůň Sapphire, Kraut/Cedric, Simpson/Carlsson vom Dach, Madden/Authentic) 20 bodů/0 v rozeskakování, 2. Kanada 20/4, 3. Norsko 27, 4. Švýcarsko 30, 5. Německo a Nizozemsko po 34, 7. Británie 37, 8. Švédsko 38.

Reklama

Související témata: