Hlavní obsah

Basketbalistky se postaví Australankám, medaili bude obhajovat výškař Bába

PRAHA/PEKING

Těžkou úlohu budou mít ve středu české reprezentantky v duelu s mistryněmi světa ve čtvrtfinále basketbalového olympijského turnaje. Australanky v pěti utkáních základní skupiny nezaváhaly, naopak Češky porazily pouze Mali a Nový Zéland. Bronzovou medaili z Atén bude obhajovat výškař Bába, jemuž bude ve finále sekundovat místo Svatoslava Tona tentokrát vicemistr Evropy Tomáš Janků.

Článek

V případě prohry českých basketbalistek olympijský turnaj pro svěřenkyně Jana Bobrovského skončí, o konečném umístění rozhodnou výsledky ze základní skupiny. Utkání začne v 10:45 SELČ.

OLYMPIÁDA ON-LINE NA SPORT.CZ
Sledujte aktuální dění na OH v Pekingu!

O hodinu později vyrazí na oválu vstříc medaili dráhoví cyklisté Kadlec s Kaňkovským. V madisonu, neboli bodovacím závodu dvojic obhajuje Kadlec páté místo z Atén, tehdy byl jeho kolegou Petr Lazar. Ten si vyjel olympijskou nominaci i pro Peking, ale ve prospěch Kadlece rozhodlo šesté místo z individuálního závodu při loňském MS.

Bábovi bude ve finále výšky sekundovat Janků

Výškaři Bába i Janků prošli nedělní kvalifikací bez zaváhání a na první pokus skočili 229 centimetrů.

Na úvod soutěží v rychlostní kanoistice se představí na startu Michala Mrůzková a Jana Bláhová na deblkajaku. Při losování rozjížděk však příliš štěstí neměly, když dostaly všechny velké favoritky kromě Maďarek. "V podstatě pojedeme hned na úvod takové malé finále," prohlásila několikanásobná mistryně světa ve sjezdu na divoké vodě Mrůzková, která v rychlostní kanoistice startovala už na minulých olympijských hrách v Aténách.

Ospalý by mohl navázat na medaili Jana Řehuly

Hned v časných ranních hodinách se na triatlonovou trať vydá Filip Ospalý. Ten svou olympijskou premiéru v Sydney po zdravotních problémech nedokončil, před čtyři lety doběhl devětadvacátý. Nyní prokázal na závodech Světového poháru formu a mohl by navázat na dosud jedinou českou triatlonovou medaili Jana Řehuly ze Sydney.

Utkání prvního kola stolních tenistek má před sebou Dana Hadačová, která do soutěže dvouher vstoupila v pondělí úspěšně v předkole, kde vyřadila hladce 4:0 na sety Jordánku Zejnu Šabanovou.

Velkou pozornost bude poutat fotbalový turnaj mužů, kde se již v semifinále utkají dva největší favorité. Obhájci zlata z Atén Argentinci i Brazílie v čele s někdejším nejlepším světovým hráčem Ronaldinhem rozhodli o svém postupu ze čtvrtfinále až po prodloužení. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Nigérie a Belgie.

Reklama

Související témata: