Hlavní obsah

Obergföllová vzkazuje Špotákové: Fyzicky jsem v životní formě

PEKING

Německá oštěpařka Christina Obergföllová prahne po odvetě. Vicemistryně světa chce české reprezentantce Barboře Špotákové vrátit porážku z loňského šampionátu v Ósace a prohlašuje, že je po fyzické stránce ve skvělé formě. V dnešní kvalifikaci obě hodily za hranici 67 metrů a bez problémů postoupily.

Článek

Evropská rekordmanka Obergföllová den po čtvrtečním finále oslaví sedmadvacáté narozeniny a ráda by si k nim nadělila první velké zlato. Cítí se na to. "Fyzicky jsem v životní formě. Když vyjde technika, mohu si hodit osobák. Ale musí se všechno sejít," prohlásila.

Naopak další z velkých německých soupeřek Špotákové Steffi Neriusová se kvalifikovala až posledním pokusem. Majitelka stříbrné olympijské medaile z Atén a bronzová z loňského mistrovství světa si po zdravotních problémech v průběhu sezony na olympiádě moc nevěří.

"Chci hodit tak 64, 65 metrů a užít si dobrý závod. Kdyby bylo potřeba na bronz 68 metrů, tak se mezi medailové kandidátky nepočítám," prohlásila šestatřicetiletá oštěpařka.

Její mladší reprezentační kolegyně ji však neodepisuje. "Věřím jí na sedmdesát metrů," prohlásila Obergföllová. Počítá rovněž s tím, že stejnou hranici bude atakovat i česká reprezentantka. "Špotáková hodí prvním pokusem 69 nebo 70 metrů," dodala.

Reklama