Hlavní obsah

Softbalistky USA budou hrát ve finále o čtvrté olympijské zlato

PEKING

Americké softbalistky dělí jedno vítězství od čtvrtého olympijského triumfu za sebou. Hráčky USA, které ovládly všechny turnaje od zařazení softbalu do programu olympijských her, ve středu v play-off zdolaly 4:1 Japonsko a jsou ve finále.

Článek

O zlaté medaile se Američanky ve čtvrtek utkají se stejným soupeřem. Japonky si finálovou účast vybojovaly na druhý pokus po vítězství nad Austrálií, která předtím zdolala 5:3 Kanadu. Australanky dokázaly smazat v závěrečné sedmé směně jednobodové manko a Japonkám vzdorovaly až do 12. směny. Úspěšný odpal Rei Nišijamaové rozhodl o tom, že si Austrálie odveze pouze bronz.

Spojené státy prodloužily svou vítěznou sérii na olympijských hrách už na 22 zápasů. Výrazně k tomu přispěla Crystl Bustosová, která v nastavené deváté směně odpálila svůj pátý homerun v Pekingu, po němž její tým získal tři body. V předchozích osmi směnách se nikomu ze soupeřů bodovat nepodařilo.

Americké softbalistky dlouho držela zkrátka nadhazovačka Jukiko Uenová, ale Bustosová na ni nakonec vyzrála. "Čekala jsem, až mi pošle tenhle nadhoz. Věděla jsem, že s ním přijde. Nemohla jsem se dočkat, až mi přistane na pálce," řekla hvězdná pálkařka, která poslala míček vysoko na tribuny olympijského stadionu.

Výsledek - softbal, ženy:
USA - Japonsko 4:1 (v 9. směně), Austrálie - Kanada 5:3.
O postup do finále: Japonsko - Austrálie 4:3 (ve 12. směně).

Reklama

Související témata: