Hlavní obsah

Neporažení házenkáři Francie postoupili přes Rusko do semifinále

PEKING

Francouzští házenkáři neprohráli na olympijských hrách v Pekingu ani šestý zápas a postoupili do semifinále. Jediný neporažený tým turnaje zdolal ve středečním čtvrtfinále 27:24 Rusko a v boji o finále ho čekají obhájci prvenství z Chorvatska. Druhé semifinále obstarají Island a Španělsko.

Článek

Francouzi oplatili Rusku čtyři roky starou porážku ze stejné fáze turnaje v Aténách. Ve středečním utkání naposledy prohrávali 6:7 ve 14. minutě, poté skóre otočili a do vedení už soupeře nepustili. Rovnou třetinu gólů vítězů nastřílel Daniel Narcisse, jenž dvěma brankami za sebou odvrátil poslední krizovou situaci, kdy Rusové sérií čtyř tref snížili na 21:22.

Semifinálovým soupeřem Francie budou chorvatští házenkáři. Obhájci aténského zlata si účast v boji o finále zajistili výhrou 26:24 nad mistry Evropy z Dánska.

Po šestnácti letech si zahrají o medaile házenkáři Islandu, kteří naposledy postoupili do semifinále v Barceloně 1992. Seveřané ve středečním čtvrtfinále zdolali 32:30 Polsko a nechali zapomenout na minulé hry v Aténách, kde se nedostali ze základní skupiny. V boji o premiérový postup do finále v historii čeká Islanďany vítěz zápasu Španělsko - Korea.

Po šestnácti letech si zahrají o medaile házenkáři Islandu, kteří naposledy postoupili do semifinále v Barceloně 1992. Seveřané ve středečním čtvrtfinále zdolali 32:30 Polsko a nechali zapomenout na minulé hry v Aténách, kde se nedostali ze základní skupiny. "To je úžasné, stále tomu nemůžu uvěřit. Nás je tak málo a porazili jsme čtyřicetimilionovou zemi. Teď začne na Islandu házenkářský boom," rozplýval se nejlepší střelec vítězů Alexander Petersson, autor šesti gólů. V boji o premiérový postup do finále v historii čeká Islanďany vítěz zápasu Španělsko - Korea.

V boji o premiérový postup do finále v historii čekají na Islanďany Španělé, kteří si v závěrečném čtvrtfinále poradili po vyrovnaném prvním poločase s Koreou nakonec jednoznačným poměrem 29:24. K postupu bronzového týmu her v letech 1996 a 2000 nejvíce přispěli osmigólový Albert Rocas a šesti přesnými zásahy nejlepší střelec týmu na turnaji Juan Garcia.

HÁZENÁ:
Muži - čtvrtfinále:
Francie - Rusko 27:24 (13:10)
Nejvíce branek: Narcisse 9, Abalo 7, Gille a Girault po 4 - Kokšarov 5, Černoivanov 4, Rastvorcev, Kovaljov a Igropulo po 3.
Island - Polsko 32:30 (19:14)
Nejvíce branek: Petersson 6, Sigurdsson a Gudjonsson po 5 - Jachlewski a Tkaczyk po 6, Jurasik a Jaszka po 4.
Chorvatsko - Dánsko 26:24 (14:12)
Nejvíce branek: Šprem 7, Džomba 6 - Christiansen 6, Lindberg 4.
Španělsko - Korea 29:24 (14:13)
Nejvíce branek: Rocas 8, Garcia 6, Romero a Entrerrios po 5 - Čong I-kjong 7, Pak Un-čchul 6, Čung Su-jong 5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články