Hlavní obsah

Korejští baseballisté zvládli základní část bez zaváhání

PEKING

Korejští baseballisté nezaváhali ani v posledním utkání základní části olympijského turnaje a Nizozemsko ve středu deklasovali 10:0. Do semifinále postoupili z prvního místa se stoprocentní bilancí sedmi vítězství ze sedmi zápasů.

Článek

V úterý Korejci překvapili výhrou nad obhájci zlatých medailí z Kuby, kteří ve středu toto zaváhání napravili drtivým vítězstvím 17:1 nad domácí Čínou. Zápas skončil už po sedmé směně.

Jasnou výhru ozdobil Giorbis Duvergel prvním grandslamem pekingského turnaje, když odpálil homerun při plně obsazených metách v druhé směně. V ní Kubánci doběhli pro devět bodů a utkání záhy rozhodli.

V duelu jistých postupujících do semifinále mezi Japonskem a Spojenými státy čekali diváci na první bod až do 11. směny. V ní Američané zaznamenali čtyři body, na které odpovědělo Japonsko pouze dvěma doběhy.

Výsledky - baseball:
Kuba - Čína 17:1, Korejská republika - Nizozemsko 10:0, USA - Japonsko 4:2 (v 11. směně), Tchaj-wan - Kanada 6:5 (v 12. směně).
Konečné pořadí základní části: 1. Korea 7 výher/0 porážek, 2. Kuba 6/1, 3. USA 5/2, 4. Japonsko 4/3, 5. Tchaj-wan 2/5, 6. Kanada 2/5, 7. Nizozemsko 1/6, 8. Čína 1/6.

Reklama

Související témata: