Hlavní obsah

Takhle špatně hrající Brazílii jsem dlouho neviděl, řekl Maradona

Semifinále fotbalového turnaje mužů na olympijských hrách v Pekingu mezi Brazílií a Argentinou si nenechal ujít ani legendární Diego Maradona. Po skončení úterního duelu se nestačil divit tomu, co viděl. Jeho milovaná Argentina postoupila po jasné výhře 3:0 a o zlato se utká s Nigérií. Brazilci naopak Maradonu hodně zklamali.

Článek

Ve hře "kanárků" reprezentujících zemi pětinásobných mistrů světa postrádal slavný fotbalista tradiční ofenzivní nápady. "Už je to opravdu dlouho, co jsem naposledy viděl tak nevýraznou a defenzivně hrající Brazílii," řekl bývalý kapitán Argentiny po překvapivě jednoznačném průběhu zápasu.

Brazílie podle jeho názoru neměla vůbec možnost vrátit se do hry a zabojovat o postup do finále, po němž tak toužila. "Nemyslím si, že mohli způsobit vůbec nějakou škodu. Vůbec se jim nedařil přechod z obrany do útoku, nikdo nepomohl Ronaldinhovi a vůbec nehráli kompaktně. Podle mého byla Argentina lepší na každém metru hřiště," prohlásil Maradona.

Lavička pod Dungou se otřásá

Prohra s velkým jihoamerickým rivalem zároveň dost otřásla pozicí trenéra Carlose Dungy. Zcela bez ohledu na to, jak Brazilci dopadnou v pátečním klání o třetí příčku s Belgií, bude na jejich vystoupení v Pekingu pohlíženo jako na neúspěch. V součtu s nevýraznými výkony prvního seniorského týmu z poslední doby mají Brazilci o čem přemýšlet.

Bývalý slavný záložník byl kritizován za to, že postavil příliš opatrnou sestavu, stejně jako nedávno v Paraguayi při kvalifikačním utkání o postup na MS 2012, kde Brazílie prohrála 0:2. I proto má tradiční favorit kvalifikace zóny CONMEBOL starosti, neboť z šesti zápasů vydoloval jen devět bodů a je až pátý.

Rozhodl Messi

"Nemůžeme pokaždé skórovat. Kdyby se nám to podařilo v každém zápase, byl by to zázrak," řekl Dunga, podle něhož rozhodl i individuální výkon Lionela Messiho v dresu soupeře. "Jsou dny, kdy ho lze uhlídat. Ale taky ty, kdy to prostě není možné," dodal Dunga.

Dunga by však měl vydržet ve funkci minimálně do září, kdy čeká Brazilce kvalifikační dvojzápas v Chile a hned po té s Bolívií.

Reklama

Související témata: