Hlavní obsah

Zápasník Abrahamian, který zahodil medaili, se odvolal k CAS

PEKING

Zápasník Ara Abrahamian a švédský olympijský výbor se odvolali k mezinárodní arbitráži CAS proti kontroverznímu verdiktu sudích při olympijském semifinále ve váhové kategorii do 84 kilogramů v řeckořímském stylu. Rozhodnutí o prohře rozlítilo švédského reprezentanta natolik, že při závěrečném ceremoniálu zahodil bronzovou medaili, za což ho MOV diskvalifikoval a medaili mu odebral.

Článek

Podle prohlášení CAS, které ve středu citovala agentura AP, Švédové požadují změnu výsledku zápasu a trest pro rozhodčí. Slyšení by se mělo uskutečnit v pátek v Pekingu.

Rodák z Arménie prohrál v semifinále s pozdějším překvapivým šampiónem Andreou Minguzzim z Itálie, když o vítězství ho prý připravil verdikt rozhodčích. Abrahamiana to přivedlo téměř k nepříčetnosti a jen zásah jeho reprezentačních kolegů zabránil napadení sudího.

Abrahamian poté při ceremoniálu ani nepočkal na vyhlášení vítězů, sundal medaili z krku, položil ji doprostřed žíněnky a odešel z haly. MOV mu následně odebral bronz kvůli porušení zásad fair play. Abrahamianovo chování podle MOV neslo znaky politické demonstrace a nedostatečného respektu k soupeřům.

Reklama