Hlavní obsah

Závod v bikrosu odložila průtrž mračen na pátek

PEKING

Ve čtvrtek byl v Lao-šanu na programu závod BMX. Ten však byl necelou hodinu před první semifinálovou jízdou žen přeložen na pátek. Důvodem byla průtrž mračen a silný vítr, ale také předpověď počasí na odpoledne, slibující ještě horší povětrnostní podmínky. V pátek mají být příznivější. Trať pořadatelé zakryli plachtami, takže by měla zůstat neporušená.

Článek

„Ráno jsem se podívala z okna a napadlo mě, že k něčemu takovému může dojít,“ říkala česká reprezentantka Jana Horáková. „Jinde se za deště jezdí, dokonce jsem závodila i v horším počasí. Tady je ale vysoká rampa a bylo by to hodně nebezpečné," dodala už jediná česká reprezentantka v bikrosu. Michal Prokop totiž ve čtvrtek neprošel sítem čtvrtfinále. 

"Některé skoky by se musely jen projet a nikoliv skákat, takže závod by byl o ničem. A samozřejmě na betonu v zatáčkách by to hodně klouzalo. Pokud by se nedalo jet naplno, asi by premiérový olympijský závod v našem sportu ztratil svoji hodnotu pro diváky. Přeložení mi nevadí, pokud se pojede v pátek. Na sobotu mám letenku a další odklad by mi způsobil komplikaci,“ doplnila Horáková.

Reklama