Hlavní obsah

Legendární plavec Popov byl zvolen do komise sportovců MOV

PEKING

Čtyřnásobný olympijský vítěz Rus Alexandr Popov je jedním ze čtyř nových členů komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru, v níž zasedá i světový rekordman v hodu oštěpem Jan Železný. Bývalý český reprezentant je v polovině svého osmiletého mandátu.

Foto: www.screencaptures.net

Bývalý ruský plavec Alexander Popov

Článek

Vítěze kraulařských závodů na 50 a 100 metrů na hrách v Barceloně i Atlantě Popova v hlasování předstihl jen olympijský šampión v taekwondu Korejec Mun Tae-song. Zbylá dvě volná místa zaujaly německá šermířka Claudia Bokelová a kubánská volejbalistka Yumilka Ruizová-Luacesová.

Během olympijských her v Pekingu hlasovalo v olympijské vesnici přes 7000 sportovců z více než 10 000 zúčastněných. O hlasy se ucházelo celkem 29 kandidátů, neuspěli například čínský překážkář Liou Siang, australský plavec Grant Hackett, světový rekordman v běhu na 800 metrů Dán Wilson Kipketer nebo někdejší tenisová jednička Justine Heninová z Belgie.

Novým předsedou komise sportovců se už před začátkem her stal bývalý namibijský sprinter Frankie Fredericks, který po osmi letech vystřídal v této funkci ukrajinského tyčkaře Sergeje Bubku.

Reklama