Hlavní obsah

Poslední jezdeckou medaili na OH získal v parkuru Lamaze

Poslední zlatou olympijskou medaili v jezdectví v Hongkongu ve čtvrtek získal čtyřicetiletý Kanaďan Eric Lamaze, jenž se svým koněm Hicksteadem vyhrál soutěž v parkuru. Stříbro bral Švéd Rolf-Göran Bengtsson, bronz Beezie Maddenová ze Spojených států.

Článek

Maddenová porazila v ženském souboji o bronz kalifornskou rodačku reprezentující Německo Meredith Michaelsovou-Beerbaumovou, jež tak završila debakl své nové země. Tradiční skokanská velmoc nezískala medaili v individuální ani týmové soutěži a bez cenného kovu se vrací z her poprvé po 80 letech.

Soutěž v parkuru ovlivnily dopingové případy čtyř koní. Vyloučen byl ještě před čtvrtečním finále Tony Andre Hansen s Camirem, jenž pomohl svému družstvu vybojovat třetí místo v soutěži družstev. Stejný osud potkal brazilského jezdce Bernarda Alvese s koněm Chupa Chup, Ira Dennise Lynche s Lantinusem a Němce Christiana Ahlmanna s Cösterem. V tělech zvířat byl podle Mezinárodní jezdecké federace FEI nalezen zakázaný kapsaicin.

JEZDECTVÍ:
Parkur:
1. Lamaze (Kan./kůň Hickstead), 2. Bengtsson (Švéd./Ninja), 3. Maddenová (USA/Authentic), 4. Michaelsová-Beerbaumová (Něm./Shutterfly), 5. Pessoa (Braz./Rufus), 6. Ward (USA/Sapphire), 7. Beerbaum (Něm./All Inclusive), 8. Houtzager (Niz./Opium).

Reklama