Hlavní obsah

Kanoista Wylenzek musel místo na stupně vítězů do nemocnice

PEKING

Německý rychlostní kanoista Tomasz Wylenzek si páteční zisk stříbrné olympijské medaile z kilometrové trati neužil. Hned po dojezdu finálového závodu zkolaboval a musel být převezen do nemocnice. Na stupně vítězů tak nemohl doprovodit svého kolegu z deblkanoe Christiana Gilleho. Závod vyhrál Maďar Attila Sandor.

Článek

Selhání krevního oběhu pětadvacetiletého trojnásobného mistra světa může ohrozit sobotní start německé posádky na poloviční trati. Definitivní rozhodnutí padne až po sobotním vyšetření EKG. "Doufám, že adrenalin zabere a on se objeví zítra na startu," věřil trenér německých kanoistů Kay Vesely. Wylenzek byl při převozu při vědomí, byla mu podána infuze a již byl také propuštěn do olympijské vesnice.

"Už je mi dobře a v sobotu chci jet. Ještě více se zakousnu, protože se mi při prvním pokusu nepodařilo získat zlato," vyjádřil odhodlání německý kanoista.

Podle sportovního ředitele německé kanoistické výpravy Jense Kahla překročil polský rodák své fyzické možnosti. Nepřidalo mu ani to, že ve velkém horku museli deblkanoisté čekat na start kvůli zpoždění přes deset minut.

"Doufám, že to není tak vážné. Jelikož jsem trochu nemocný, Tomasz se snažil dvojnásobně a bylo toho zkrátka na něj moc," vysvětlil Gille, jenž se stejně jako Wylenzek po projetí cílem poroučel do vody kanálu v Šun-i.

Reklama