Hlavní obsah

Korea má z taekwonda již třetí olympijské zlato

PEKING

Korejští taekwondisté již vyhráli tři z šesti dosud skončených kategorií na olympijských hrách v Pekingu. Mezi ženami do 67 kilogramů nenašla soupeřku úřadující mistryně světa Hwang Kjong-son a vylepšila třetí příčku z minulých her v Aténách. Druhé pekingské zlato pro výpravu Íránu vybojoval v kategorii mužů do 80 kilogramů Hádí Saeí, jenž ve finále zdolal Itala Maura Sarmienta 6:4 na body.

Článek

Třetí medaili do sbírky americké rodiny Lopezů přidal dvojnásobný olympijský vítěz Steven, jenž se tentokrát musel spokojit v této váhové kategorii s bronzem. Medaili stejné hodnoty získala ve čtvrtek již jeho sestra Diana, nejlépe dopadl stříbrný bratr Mark v soutěži do 68 kg.

LOH 2008 - TAEKWONDO
Muži - do 80 kg:
Finále: Saeí (Írán) - Sarmiento (It.) 6:4, o 3. místo: S. Lopez (USA) - Ahmadov (Ázerb.) 3:2, Ču Kuo (Čína) - Cook (Brit.) 4:1.
Konečné pořadí: 1. Saeí, 2. Sarmiento, 3. S. Lopez a Ču Kuo, 5. Ahmadov a Cook, 7. Bista (Nep.) a Konan (Pobř. slon.).
Ženy - do 67 kg:
Finále: Hwang Kjong-son (Kor.) - Segerieová (Kan.) 2:1, o 3. místo: Epangueová (Fr.) - Morganová (Austr.) 4:1, Šaričová (Chorv.) - Ocasiová (Portor.) 5:1.
Konečné pořadí: 1. Hwang Kjong-son, 2. Segerieová, 3. Epangueová a Šaričová, 5. Morganová a Ocasiová, 7. Maktúmová (SAE) a Sánchezová (Arg.).

Reklama