Hlavní obsah

Rogge: Když nebudou hráči z MLB, nebude baseball na olympiádě

PEKING

Prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge požaduje, aby se případných dalších olympijských baseballových turnajů zúčastňovali i profesionálové ze zámořské MLB. Baseball stejně jako softbal vypadl z programu olympijských her v Londýně, a pokud na OH nepřijedou ti nejlepší hráči, nebude zařazen ani na další olympiády.

Článek

"Máme Federera a Nadala v tenise, máme LeBrona Jamese v basketbale, máme nejlepší cyklisty a ve fotbale je tady Ronaldinho. Chceme mít tyhle chlapíky na hrách. Netvrdíme, že to musí být celý tým z Major League, ale chceme na olympiádě ty nejlepší," prohlásil Rogge při dnešní návštěvě zápasu o třetí místo na olympijském turnaji v Pekingu, v němž Američané porazili 8:4 Japonsko.

Vedení MLB zatím odmítá přerušit soutěž během olympiády, jak to od Nagana 1998 dělá hokejová NHL. Mezinárodní baseballová federace (IBAF) s profesionální ligou jedná a její prezident Harvey Schiller věří, že pokud bude baseball v roce 2016 znovu zařazen do programu her, hráči z MLB se na olympijském turnaji objeví.

Manažer amerického olympijského výběru Davey Johnson, který jako hráč i trenér zažil triumf ve Světové sérii, však v účast nejlepších profesionálů nevěří. Bez pauzy by kluby podobně jako ty fotbalové musely hrát několik zápasů bez některých hráčů, na což podle něj nepřistoupí. "Bude to těžké, protože baseball ve Spojených státech je velký byznys. Rád bych viděl velká jména z Major League na olympiádě, ale nemyslím si, že by k tomu v budoucnu došlo," uvedl.

Reklama

Související témata: