Hlavní obsah

Čínští stolní tenisté mají všechny medaile, dvouhru vyhrál Ma Lin

PEKING

Čínští stolní tenisté získali na olympijských hrách všechny medaile ve dvouhrách, jež byly k mání. Po hattricku žen v sobotu nadchli pořadatelskou zemi i muži, kteří si rozdělili všechny tři cenné kovy. Zlato získal Ma Lin.

Článek

Osmadvacetiletý stolní tenista porazil ve finálovém duelu mezi dvěma nejlepšími hráči světového žebříčku 4:1 krajana Wan Chaa a po aténské čtyřhře a nedávné soutěži družstev v Pekingu získal své třetí olympijské zlato. Naopak Wang Chao zůstal podruhé za sebou v singlu stříbrný, před čtyřmi lety ho nečekaně porazil Korejec Rjo Sung-min.

V duelu o třetí místo zdolal mistr světa Wang Li-čchin dvaačtyřicetiletého Švéda Jörgena Perssona, jenž se ani na svých šestých hrách nedočkal olympijské medaile. Přestože evropská legenda zápas o bronz prohrála 0:4, v Mekkce stolního tenisu se dočkala uznání.

"Je mu 42 let a i když byl zraněný a prohrával 0:3, stejně se nevzdal," komentoval čínský reprezentační trenér Liou Kuo-liang fakt, že si Persson nechal před čtvrtou sadou několik minut masírovat bolavou nohu. "Když jsme byli malí kluci, tak jsme se na něj koukali, jak hraje. Teď už několik let trénuju a stále ho vidím hrát," dodal čínský kouč.

STOLNÍ TENIS
Muži, dvouhra - finále:
Ma Lin (Čína) - Wang Chao (Čína) 4:1 (9, 9, -6, 7, 9).
Muži, o 3. místo:
Wang Li-čchin (Čína) - Persson (Švéd.) 4:0 (11, 2, 5, 9).

Reklama