Hlavní obsah

Djokovič by byl při olympiádě rád srbským vlajkonošem

LONDÝN

Vítěz Australian Open Novak Djokovič možná ponese srbskou vlajku na zahajovacím ceremoniálu olympijských her v Pekingu. V Srbsku se o tom spekuluje a třetí tenista světa by se této poctě rozhodně nebránil.

Článek

"Kdybych to mohl dělat, byl bych více než šťastný a potěšený," řekl na oficiálních stránkách Mezinárodní tenisové federace jednadvacetiletý rodák z Bělehradu. "Pamatuju si, že jsem jako dítě sledoval každou olympiádu a vždycky se mi líbilo slavnostní zahájení," vzpomínal.

I když mezi sportovci startujícími na olympiádě patří k těm bohatším, nehodlá bydlet v hotelu a spokojí se s olympijskou vesnicí. "Na tu se těším nejvíc, taková spousta nejlepších sportovců ze všech sportů. Každý může společně poobědvat nebo se setkat, takže si myslím, že právě to je ta nejlepší zkušenost," vysvětlil.

Djokovič se těší, že v Pekingu uvidí i jiné boje o olympijské medaile. "Pro olympiádu je podle mě nejtypičtější atletika. Má na olympiádě největší tradici, takže bych ji opravdu rád viděl. A navíc samozřejmě basketbal, který naší zemi přinesl spoustu olympijských medailí," naznačil svůj vysněný program.

Společně s tenisovými kolegyněmi Anou Ivanovičovou a Jelenou Jankovičovou bude patřit k největším srbským nadějím v Pekingu. "Myslím, že všichni máme docela dobré šance získat medaili, a to je dobře. Na poslední olympiádě myslím, že měli Srbové jen jednu nebo dvě medaile, což moc neprospělo sportu v naší zemi," dodal.

Reklama

Související témata: