Hlavní obsah

Vstupenky na olympiádu jsou v Pekingu zcela vyprodány

PEKING

Vstupenky na olympijská klání v Pekingu jsou zcela vyprodané. Oznámili to organizátoři her s tím, že koupit je možné už jen část lístků na disciplíny konající se v několika spoluhostitelských městech.

Článek

Organizátoři v pátek uvolnili do prodeje posledních 820 000 vstupenek. Před prodejními místy v Pekingu stanovali lidé dva dny předem a do více či méně uspořádaných front a chumlů se postavily desetitisíce lidí.

"Vstupenky na soutěže, které se budou konat na pekingských sportovištích v rámci olympijských her 2008, byly vyprodány," oznámil pekingský organizační výbor. V úterý půjde do prodeje poslední série 14 000 vstupenek na jezdecké disciplíny, které se budou konat v Hongkongu.

Peking celkem nabídl divákům více než sedm miliónů olympijských vstupenek. Zájem o ně byl velký a prodej provázela řada problémů včetně kolabujících internetových serverů, na nichž byly vstupenky k mání. V listopadu loňského roku byl propuštěn šéf čínského odboru pro vstupenky poté, co prodejní server spadl pod náporem zájemců hned první den po otevření.

Reklama

Související témata: