Hlavní obsah

Korejská televize nesmí snímat zahájení OH vlastními kamerami

Korejská televize SBS bude pykat za to, že v minulém týdnu odvysílala záběry ze zkoušky slavnostního zahájení olympijských her v Pekingu, které potají natočil její kameraman.

Článek

Při pátečním ceremoniálu na stadionu Ptačí hnízdo nesmí mít SBS vlastní kamery. O přímý přenos slavnosti však její diváci nepřijdou, protože bude mít přístup k signálu, a stanice může mít na stadiónu svého komentátora. O sankcích vůči SBS ve středu informovala mluvčí MOV Emmanuelle Moreauová.

Zveřejnění záběrů z bombastického programu zahájení her, který se organizátoři snažili pečlivě tajit, čínské pořadatele pobouřilo. Korejská televize odvysílala zhruba minutové video se scénami odkazujícími na minulost a budoucnost Číny. Na záznamu nebylo vidět zapálení olympijského ohně, ale televize prozradila, že na Ptačím hnízdě přistane zlatý pták fénix.

Na jeden týden vykázal MOV z olympijských sportovišť štáby australské stanice Channel Nine za to, že její pracovníci vstoupili s televizním vybavením do plaveckého areálu. Tím se provinili proti pravidlům, přestože televize žádný z pořízených záběrů neodvysílala. Reportéři Channel Nine budou moci až do příští středy zpovídat sportovce pouze mimo oficiální olympijská sportoviště.

"Zasáhli jsme, protože z našeho pohledu šlo o vážné narušení pravidel o mediálním pokrytí her," uvedla další mluvčí MOV Giselle Daviesová poté, co si na jednání Channel Nine stěžoval konkurenční australský kanál Channel 7.

Reklama

Související témata: