Hlavní obsah

Cyklistka Longová už plánuje start na osmé olympiádě

PEKING

Svůj start na sedmých olympijských hrách má slavná francouzská cyklistka Jeannie Longová teprve před sebou, ale už myslí na další olympiádu. Devětačtyřicetiletá legenda připustila, že by se mohla objevit v pelotonu i za čtyři roky v Londýně.

Článek

"Mohla by to být zábava a nemám to z domova daleko," řekla dnes agentuře Reuters Longová, která má ve sbírce olympijské zlato ze závodu s hromadným startem z Atlanty 1996, kde navíc byla druhá v časovce. Stříbrnou medaili v časovce vybojovala také v Soulu 1988. Pod pěti kruhy debutovala už o čtyři roky dříve v Los Angeles.

"Nelžu, ale kdykoli mám touhu se vrátit a začnu s tréninkem, cítím se dobře. Letos jsem si řekla: proč to znovu nezkusit? A příprava byla prima," uvedla. Výsledkem byly další tři triumfy na národním šampionátu, odkud má už 55 titulů.

I když je náchylná k různým alergiím, znečištěné ovzduší v Pekingu jí zatím nevadí. "Strávila jsem hodně času na ostrově Réunion, kde je podobně vedro a vlho. Víc tam ale svítí slunce," řekla třináctinásobná mistryně světa.

Stejně jako na předchozích šesti olympiádách se nezúčastní slavnostního zahájení, protože závodí hned následující den. "Stát předtím tři hodiny na stadionu by byl nesmysl," uvedla.

Reklama