Hlavní obsah

Tenisté možná budou mít na OH kvůli horku přestávky

PEKING

Pokud v Pekingu vydrží současné horko, budou moci tenisté v olympijském turnaji využít mezi sety delší přestávky na odpočinek. Možnost zavést podobné pravidlo, které se zatím praktikuje jen na grandslamovém Australian Open, nevyloučil prezident Mezinárodní tenisové federace (ITF) Francesco Ricci Bitti.

Článek

V Pekingu se přes den pohybují teploty nad 35 stupni Celsia, což v kombinaci s dusivou vlhkostí tvoří nepříjemnou kombinaci, na niž si už po trénincích stěžovalo několik účastníků turnaje. "Tohle je nejhorší počasí, jaké jsem kdy zažila," uvedla například Slovenka Daniela Hantuchová.

"Je v moci našich rozhodčích přijmout příslušná opatření, pokud situace bude nepřijatelná," řekl v sobotu novinářům Ricci Bitti den před startem soutěží. "Podmínky tu nejsou ideální, ale naši hráči jsou hodně silní. Samozřejmě, zásada je neriskovat zdraví tenistů," dodal prezident ITF.

Takzvané pravidlo extrémního počasí už 16 let funguje na ženském profesionálním okruhu WTA, kde mohou tenistky využít desetiminutové pauzy mezi druhým a třetím setem. Na mužské ATP zatím podobné pravidlo chybí.

Reklama