Hlavní obsah

Na falešné lístky se nachytali i rodiče plavkyně Adlingtonové

PEKING

Mezi fanoušky, kteří si na webu koupili falešné vstupenky na hry v Pekingu, jsou i rodiče britské olympijské plavecké šampiónky Rebekky Adlingtonové. Podle agentury Reuters za nepravé lístky zaplatili 1100 liber (asi 33 800 korun).

Článek

Kay Adlingtonová řekla britskému listu Nottingham Evening Post, že lístky na hry v Pekingu si s manželem Stevenem objednali v únoru, ale těsně před začátkem olympiády jim přišel e-mail, že společnost zkrachovala.

Adlingtonová získala první britské zlato v plavání od roku 1988 v závodě na 400 metrů volný způsob. Její rodiče však nečekaný úspěch své dcery neviděli, protože si objednali vstupenky až na závod na 800 metrů. "Rebecce se podařilo získat nějaké lístky, takže do Pekingu nakonec poletíme," řekla Kay Adlingtonová listu The Sun.

Ve spojitosti s prodejem falešných vstupenek Mezinárodní olympijský výbor společně s Americkým olympijským výborem už podaly v pátek žalobu u kalifornského soudu na minimálně šest internetových stránek, na nichž se daly sehnat neexistující lístky. Organizátoři olympiády v Pekingu sice uvádějí, že vstupenky na všechny disciplíny jsou vyprodané, podle agentury SID jsou však tribuny na většině sportovišť poloprázdné.

Reklama