Hlavní obsah

V Indii se střelci Bindrovi složí na prémii téměř 400 000 dolarů

DILLÍ

Miliardová Indie je po prvním individuálním olympijském zlatu v extázi a jeho majitel, střelec ze vzduchové pušky Abhinav Bindra, se může těšit v přepočtu na téměř 400.000 dolarů (asi 6,5 milionu korun).

Článek

Pětadvacetiletý Bindra nadchl druhou nejlidnatější zemi světa, která na posledních třech olympiádách získala vždy po jedné medaili. Ministerstvo sportu za olympijské vítězství vypsalo prémii 70.900 dolarů, bohatý kriketový svaz věnuje Bindrovi téměř 60 000 v rámci projektu podpory jiných sportů. Od rodného státu Pandžáb dostane 236 000 dolarů, další peníze mu přijdou od dvou jiných správních území i státních společností.

Bindra ani štědrou odměnu nepotřebuje. Pochází z bohaté rodiny, která do jeho přípravy za posledních deset let investovala tisíce dolarů a postavila mu na trénink střelnici splňující mezinárodní kritéria. S podporou příbuzných se stal prvním indickým olympijským vítězem v individuální soutěži, všech osm předchozích zlatých medailí získali Indové v mužském pozemním hokeji.

Reklama