Hlavní obsah

Cyklista Evans závodil na olympiádě s přetrženým vazem v koleni

Až po svých dvou startech na olympijských hrách australský cyklista Cadel Evans prozradil, že v Pekingu závodil k přetrženým předním zkříženým vazem v koleni. Zranění si přivodil na týmové oslavě po Tour de France, na které obsadil druhé místo, když uklouzl na mokré podlaze. Jeho účast na olympiádě byla dlouho nejistá, nakonec obsadil patnácté místo v závodě s hromadným startem a dojel pátý ve středeční časovce.

Článek

Evans se nechystá s kolenem na operaci, přestože fotbalisté se stejným zraněním musejí podstoupit chirurgický zákrok, po němž jsou dlouhé měsíce mimo hru. "U cyklisty to není nutné, ale pár let si asi nezahraju fotbal," řekl jezdec stáje Silence-Lotto.

Start v Pekingu mu schválil lékař, za kterým před olympiádou s obavami přišel. "Dodal mi hodně naděje. Se stejným zraněním u něj byl lyžař, který dva týdny nato vyhrál sjezd na mistrovství světa. To mě povzbudilo," řekl někdejší špičkový biker.

Zranění se však nepříznivě odrazilo v jeho přípravě na hry, což ho možná stálo medaili v časovce. "Místo tréninku mě manželka vozila po doktorech," posteskl si Evans, kterému v časovce chybělo k bronzu 14 sekund.

Reklama