Hlavní obsah

Fanánek: Když bude zlato, složíme o oštěpařce Špotákové písničku

PRAHA

Mezi množstvím sportovních příznivců, kteří budou ve čtvrtek fandit Barboře Špotákové v olympijském finále v hodu oštěpem, nebudou scházet členové skupiny Tři sestry. Populární hudební formace s loňskou mistryní světa kamarádí již delší dobu. Špotáková loni křtila novou desku Tří sester Mydlovary a navštěvuje jejich koncerty, kapela úspěšné sportovkyni zazpívala v přímém přenosu při vyhlašování jejího vítězství v anketě Atlet roku.

Článek

"Když bude zlato, složíme o Barboře písničku, protože ona je opravdu správná figura," řekl v úterý ČTK frontman Tří sester Lou Fanánek Hagen.

Pokud se bude ve finále Špotákové dařit jako v kvalifikaci, může už Fanánek začít přemýšlet nad textem písně. Mistryně světa dnes vyhrála olympijskou kvalifikaci oštěpařek. Hned napoprvé suverénně přehodila finálový limit a předvedla třetí nejdelší hod v kariéře 67,69 metru.

Fanánek bude sledovat soutěž oštěpařek doma, některé z členů kapely možná finále zastihne na cestě, protože večer Tři sestry vystupují v Písku. Dojmy z finále prý nezůstanou bez odezvy na pódiu.

"Každá záminka k oslavě je dobrá," uvedl Fanánek a s úsměvem dodal, že ani případný neúspěch oštěpařky nebude znamenat konec jejich sportovně-hudebního přátelství.

Špotáková si do Pekingu přivezla jako dárek pro štěstí od kapely keramického ptáčka. Od Tří sester také dostala doživotní vstupenku na všechny jejich koncerty a občas si s nimi i zazpívá.

"Ona je neuvěřitelná, zná naše texty a je to jediná pěvecká partnerka, vedle které na pódiu nemám pocit, že je výrazně menší než já," podotkl Fanánek, kterého stejně jako ostatní členy skupiny se Špotákovou sbližuje také kladný vztah k pivu. Česká oštěpařská rekordmanka má svůj stůl v pražské restauraci U Pinkasů, kde letos od ředitele pivnice dostala půllitr pro štamgasty s vyrytým jménem a k němu roční poukázku na neomezený odběr piva. Svoje potěšení si dopřála i před kvalifikací v Pekingu, kde se s přítelem Lukášem zastavili v Českém domě na točenou dvanáctku.

Reklama

Související témata: