Hlavní obsah

Komplex v Panamě ponese jméno olympijského vítěze Saladina

PANAMA

Panama, která získala zásluhou dálkaře Irvinga Saladina první olympijské zlato v historii, pojmenuje po úspěšném atletovi nový sportovní komplex. O čestné odměně informoval sám prezident středoamerické země Martin Torrijos. Plánovaný sportovní areál, který má být dokončen v roce 2009, zahrnuje fotbalový stadión, tělocvičnu a síň slávy.

Článek

Mistr světa a nyní i olympijský vítěz Saladino ukončil 60 let dlouhé čekání země na olympijskou medaili, když v pondělí zvítězil výkonem 834 centimetrů. "Je příkladem úspěchu a houževnatosti pro všechny obyvatele Panamy," řekl prezident Torrijos podle agentury AP.

Saladinovo zlato je prvním olympijským kovem od úspěchu Lloyda LaBeache, který získal bronz ve sprintech na 100 a 200 metrů na londýnské olympiádě v roce 1948.

Pětadvacetiletý dálkař se chystá doma svůj triumf mohutně oslavit. "Být olympijský vítěz je mnohem lepší než mistr světa. Hlavně o tuhle medaili mi vždycky šlo," uvedl s tím, že po oslavách se vrhne znovu do přípravy. "Začnu trénovat na hry v Londýně, pak skončím," dodal.

Reklama

Související témata: