Hlavní obsah

Špotáková slavila v Českém domě plzeňskou dvanáctkou

PEKING

Těsně před odletem z Pekingu do Prahy zapila olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková svůj čtvrteční triumf plzeňskou dvanáctkou. V Českém domě jí v sobotu chtěly potřást pravicí desítky fanoušků a sponzorů a oštěpařka všem vyhověla. Bez známek únavy zvládla sponzorské povinnosti, rozhovory s novináři i diskusi s fanoušky na internetu.

Článek

Vedle Špotákové se na pódium při takzvaném díkůvzdání postavili také Jaroslav Bába a Tomáš Janků, šestý a sedmý muž ze soutěže výškařů, finalistka a sedmá žena závodu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová, šestý desetibojař Roman Šebrle a šestý moderní pětibojař Michal Michalík. Jen Špotáková ale seděla v křesle - jako královna Oštěpařka I. I kvůli ní zazněla olympijská i česká hymna.

Špotáková dostala puget z desítek červených a bílých růží, skleničku se šampaňským s nápisem Zlatá Bára, dort ve tvaru oštěpařského sektoru a vyobrazením jejího rekordního hodu 71,42 metru. Převzala i poukaz na víkendový zájezd a pětilitrový soudek plzeňské dvanáctky, kterou čas od času nepohrdne. "Moc se netěším, až kolem mě bude doma humbuk. Tady je přeci jen trochu větší klid," prohlásila před cestou.

Reklama

Související témata: