Hlavní obsah

Plavkyně Klusáčková o OH: Když se nenadechnu, nic nepředvedu

Tečku za plaveckou kariérou udělá při olympijských hrách plavkyně Jana Klusáčková. Třicetiletá česká reprezentantka by ráda v krytém bazénu v Pekingu zaplavala na úrovni svého vlastního národního rekordu. „Ale nevím, nevím, jestli to bude stačit na postup,“ říká Klusáčková v rozhovoru pro Právo.

Článek

Co si slibujete od posledního startu plavecké kariéry, který jste naplánovala do Pekingu?

Chtěla bych předvést výkon na úrovni vlastního českého rekordu, který se mi povedlo vytvořit v polovině července na domácím šampionátu. Když zaplavu kolem toho času 55,41, budu spokojená, ale nevím, nevím, jestli to bude stačit na postup.

Věříte, že v krytém bazénu uniknete pekingskému strašáku v podobě smogu?

Snad ano, alespoň ten přímý vliv to skryje. U mě zvlášť platí, že když se pořádně nenadechnu, tak žádný výkon nepředvedu. Taky ale netuším, co se mnou udělá převrácený režim plaveckých soutěží.

Bude složité přizpůsobit se večerním rozplavbám a dopolednímu finálovému bloku?

Já řeším především rozplavbu a už teď cítím, že na psychiku bude hodně nepříjemné čekat celý den na start. Nezvyk je to ale pro všechny. Ráda bych si zlepšila dojem z olympiády, minulé hry v Aténách mi přišly v mnoha směrech zoufalé.

Už víte, co budete dělat bezprostředně po olympiádě?

Hned po návratu se chystám vyrazit za manželem Luďkem do Dubaje, kde působí jako asistent trenéra Haška u fotbalistů místního Al Ahlí. Za posledního půl roku jsme byli spolu jen tři týdny, už mám toho vzájemného míjení se dost a moc se na něj těším.

Máte vymyšleno, čím se tam zabavíte, nebo budete ženou v domácnosti?

Uvidím, kam mě ještě život s fotbalovým trenérem zavede. Zatím se rýsuje možnost, že bych mohla zkusit učit základy plavání arabská děvčata, k nimž muže nechtějí pustit. Navíc bych uplatnila vystudovanou pedagogiku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články