Hlavní obsah

Basketbalistka Vítečková: Odešly jsme především fyzicky

Svůj třetí zápas na olympijských hrách v Pekingu české basketbalistky prohrály, když po favorizovaných Američankách nestačily ani na Španělky. Stále tak nemají zajištěn postup do čtvrtfinále. "S Novým Zélandem by to měla být prakticky povinná výhra a s Čínou budeme bojovat," slibuje před posledními dvěma zápasy ve skupině Eva Vítečková.

Článek

Co se s týmem stalo, že ztratil tak dobře rozehraný zápas?

Asi jsme odešly především fyzicky. Vždycky máme začátek zápasu skvělý a pak jde naše fyzička dolů. Těžko se pak dostává do zápasu. Poločas byl vyrovnaný, pak jsme špatně bránily, Španělky se toho chytly, začaly dávat i z protiútoku trojky. My se do koše nemohly trefit, bojovaly jsme o každý bod. Zkoušely jsme různě zdvojovat, ale ani to nepomohlo.

Odešly jste fyzicky? Není to trochu brzy, když se vám nedařilo od druhé čtvrtiny?

Některé týmy střídají už během první čtvrtiny. Tady se hraje na sto procent a fyzické síly ubývají hodně rychle.

Se Španělskem jste hrály letos už počtvrté. Hrály teď jinak? Překvapily vás něčím?

Tehdy proti nám nehrála Valdemorová, ale nic moc se nezměnilo, ta teď tolik nevynikala. My hrály špatně, nedařilo se nám v obraně.

Nejvíc se proti vám prosazovala Montaňanová, proč měla tolik prostoru?

Je to takový chytrý pivot. Dokáže rychle driblovat a má výbornou ruku, umí vystřelit za tři body a prosazuje se i zpod koše, takže by se klidně dala použít na křídlo. Dost dobrá hráčka.

Všechny čtyři letošní zápasy jste se Španělkami prohrály. Mají tedy lepší tým?

V Moskvě jsme nad nimi vedly třičtvrtě zápasu, až v závěru otočily. Když jsem ale nastupovala do tohoto zápasu, určitě jsem si neříkala, že jsme s nimi třikrát prohrály. Vždycky měly dobrý tým a my teď nehrály dobře.

Pro postup do čtvrtfinále potřebujete ještě jednou vyhrát.

S Novým Zélandem by to měla být prakticky povinná výhra a s Čínou budeme bojovat. Se soupeřem pro čtvrtfinále ale zatím rozhodně zatím nekalkulujeme.

Reklama