Hlavní obsah

Kvitová si pronajala dům ve Wimbledonu. Chci medaili, ne cestovat, říká odhodlaně

Londýn

První trénink absolvovala v úterý ve Wimbledonu česká ženská tenisová jednička Petra Kvitová. Organizátoři ji k přípravě před olympijským turnajem poslali na kurt číslo čtyři, kde před pár týdny vybojovala postup do čtvrtfinále třetího Grand Slamu roku. Do areálu dorazila v úterý dopoledne už řádně rozhýbaná. Po pondělním přesunu totiž špatně spala. „Šla jsem si proto na půl hodiny zaběhat,“ popisovala náplň před prvním tréninkem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Petra Kvitová při tréninku na olympijský turnaj ve Wimbledonu

Článek

Nyní už se bude maximálně koncentrovat na úspěch v bitvách pod pěti kruhy. „Ve středu i ve čtvrtek absolvuji dva tréninky, mezi nimi stihnu oběd. Vpodvečer pak bude regenerace a odpočinek. Ani netuším, jestli se zvládnu do zahájení podívat třeba do olympijské vesnice," krčila rameny Kvitová.

Žije v pronajatém domě v těsné blízkosti wimbledonského areálu, který je od dočasného domova dalších českých sportovců dvě hodiny. „Chci trénovat dvakrát denně. Přijela jsem se pokusit získat medaili, ne cestovat. Možná se někam dostanu v dalším průběhu turnaje, ale to by znamenalo, že jsem vypadla," naznačovala Kvitová, že cestu do centra Londýna ráda oželí, pokud se jí na krku bude houpat olympijská medaile.

Atmosféra zatím není olympijská

Atmosféra blížících se her na rodačku z Bílovce zatím dolehla jen lehce. „On je Wimbledon od ostatních sportovišť v Londýně tak vzdálený, že atmosféra zatím není úplně olympijská. Ale komplet reprezentačního oblečení nám vše připomíná," přemítala Kvitová.

„Čekala jsem, že olympijský Wimbledon bude více jiný. Ale hodně věcí zůstalo stejných. Ve srovnání s tradičním turnajem je zatím vše klidnější, není zde tolik lidí. Já zrovna trénovala na kurtu, kde se nebude hrát žádný ze zápasů, takže bylo vše zelené, ale právě v barevném odlišení je zatím největší rozdíl," vykládala dvaadvacetiletá tenistka ve slavném areálu v narážce na skutečnost, že ploty kolem většiny kurtů jsou obalené růžovofialovou fólií s olympijskými logy.

„Vlastně jsme rozdíl poznali ještě při příchodu, protože nás od jednoho vchodu posílali k druhému," smála se rodačka z Bílovce. „A pak také v šatnách. Během Wimbledonu totiž nasazené hráčky mohou využívat horní patro šaten, zatímco během olympiády je funkční jen spodní část," popisovala Kvitová, která v přípravě využila i umělé trávy ve sportovním areálu v Kostelci na Hané. „Jen jsme nechali z povrchu vyfoukat písek, jímž byl kurt prosypaný, tudíž jsme dosáhli nízkého odskoku jako ve Wimbledonu a hru ještě zrychlili. Byla jsem tam i dvakrát v týdnu. A soustředila se hlavně na return a podání."

Reklama

Související témata: