Hlavní obsah

Olympijské novinky tenistů: rakety ve zlatém obrazu Londýna či kůži z buvola

Londýn

Olympijský turnaj představuje výjimečnou událost. A kromě sportovních výkonů jde i o přehlídku nejrůznějších módních výstřelků či doplňků. Odlišnosti proti normálním zvyklostem si dopřáli i tenisté, kteří kromě oblečení v národních barvách mají pro zápasy pod pěti kruhy speciální tašky na své náčiní.

Foto: Radek Malina , Právo

Olympijská taška tenisty Tomáše Berdycha

Článek

Tomáš Berdych, šestý nasazený, bude rakety během olympijského turnaje nosit ve zlatém bagu, který zdobí panorama Londýna. Nechybí London Eye, Big Ben, Towe Bridge a další jedinečné skvosty města nad Temží. Vše je doplněno přáním štěstí v nejrůznějších mezinárodních jazycích.

„Když jsem tašku dostal, hned jsem hledal, jestli je i český vzkaz. Ale chybí tam. Musím si do výrobce rýpnout, proč moje řeč zastoupena není," smál se Tomáš Berdych. Výjimečnou tašku nebude nosit sám. „Dostali ji všichni hrající s raketami Head. Byl jsem překvapený. Ale přesně se hodí k události, která nás čeká. Olympiáda je extra, stejně jako taška, kterou výrobce vymyslel kvůli faktu, že při hrách nesmí být na bagu prakticky žádné reklamy," vysvětluje Berdych.

„Je symbolické, že je taška ve zlaté barvě. Wimbledon je v tenisové historii zapsán zlatým písmem," přemítal český tenista, jenž všechny vyobrazené stavby bez problémů poznal. „Při Turnaji mistrů v Londýně bydlíme přímo pod Londony Eye, Big Ben máme proti oknu a do arény jezdíme lodí po Temži, takže míjíme všechny stavby," vyprávěl s úsměvem.

Kvitová moc nadšená nebyla

Výjimečné vybavení má i Petra Kvitová, která nafasovala pro Wimbledon a olympijské hry koženou tašku z buvolí kůže. „Vím, že jsou tyhle tašky hodně drahé. Výrobce chtěl zabrousit do minulosti. Ale k žádné konkrétní události z historie se jejich uvedení na trh nevztahovalo," líčila česká tenistka. „Abych byla upřímná, úplně nadšená jsem nebyla. Bágl od Wilsonu je o dost těžší ve srovnání s klasickým ještě dříve, než ho naplníte. Takže nejde o nic příjemného se s taškou tahat," přiznala Kvitová.

Reklama

Související témata: