Hlavní obsah

Britští tenisté nesmí jít na slavnostní zahájení her

Londýn

Britští tenisté se nesmí vypravit na večerní slavnostní zahájení domácích olympijských her. O účasti sportovců rozhodují vedoucí týmů podle jednotlivých sportovních odvětví a osmička hráčů se z e-mailu dozvěděla, že na ceremoniál nepůjde.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Britští tenisté nesmějí na slavnostní zahájení.

Článek

"Záleží na šéfovi týmu každého sportovního odvětví. I když je zahájení důležitou událostí, na prvním místě je pro britské sportovce jejich výkon," citovala BBC mluvčího Britského olympijského výboru (BOA).

Šéf tenisové výpravy Paul Hutchins se rozhodl účast týmu zakázat, protože všechny jeho členy čeká v sobotu zápas a ceremoniál má končit až po půlnoci. Do dvouhry v sobotu ve Wimbledonu nastoupí Anne Keothavongová a Elena Baltachaová, čtyřhru budou hrát Andy a Jamie Murrayovi, Colin Fleming, Ross Hutchins, Heather Watsonová a Laura Robsonová.

Mezi vlajkonoši ostatních zemí bude osm tenistů. Poctěni byli Max Mirnyj (Bělorusko), Marcos Baghdatis (Kypr), Stephanie Vogtová (Lichtenštejnsko), Agnieszka Radwaňská (Polsko), Horia Tecau (Rumunsko), Novak Djokovič (Srbsko), Stanislas Wawrinka (Švýcarsko) a Maria Šarapovová (Rusko). Všichni však do turnaje vstoupí v neděli.

Podle BOA bude úspěch, pokud by se zúčastnila polovina z 541 členů domácího týmu. Na zahájení se nevypraví žádný z plavců, atletů či silničních cyklistů. Další sportovci, mezi nimi například triatlonista Alistair Brownlee, ještě trénují mimo Londýn.

Reklama

Související témata: