Hlavní obsah

Radwaňská - Görgesová 5:7, 7:6, 4:6Wimbledonská finalistka Radwaňská vypadla na OH v prvním kole

Aktualizováno

Tenisový olympijský turnaj má hned v prvním kole další překvapení. Nasazená dvojka a finalistka nedávného Wimbledonu Agnieszka Radwaňská z Polska vypadla na olympijských hrách v Londýně hned v prvním kole. Druhá hráčka světového žebříčku podlehla Julii Görgesové z Německa po setech 5:7, 7:6 a 4:6.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Německá tenistka Julia Görgesová překvapivě vyřadila nedávnou wimbledonskou finalistku Agnieszku Radwanskou už v prvním kole Wimbledonu.

Článek

Na postup se v All England Clubu pořádně nadřela světová dvojka mezi muži Srb Novak Djokovič. Jeden z hlavních aspirantů na zlato prohrál s Italem Fabiem Fogninim dramatický tie-break první sady 7:9, další dvě dějství ale ovládl 6:2 a hrozící senzaci odvrátil. Také pátý nasazený Francouz Jo-Wilfried Tsonga potřeboval k výhře nad levorukým Brazilcem Thomazem Belluccim tři sety.

Úvodní kolo naopak bez problémů zvládl finalista Wimbledonu z mužského pavouku Brit Andy Murray. Domácí medailová naděje a třetí nasazený s přehledem porazil nevyzpytatelného Švýcara Stanislase Wawrinku dvakrát 6:3. Uspěla také ženská trojka Maria Šarapovová z Ruska, který povolila Izraelce Šahar Peerové jen dva gamy.

Radwaňská se utkala s Görgesovou potřetí v kariéře a v předchozích dvou letošních zápasech neztratila ani set. Dnes pod zataženou střechou centrálního dvorce ve Wimbledonu ale od úvodních míčů s obtížemi odolávala útočné hře soupeřky a po celý zápas se marně snažila dostat do tempa, v němž před necelým měsícem dokráčela v All England Clubu až do finále slavného grandslamu.

Görgesovou nerozhodila ani prohra v tie-breaku druhé sady, k vítězství si pomohla také vysokým počtem dvaceti es. Pokud se jí bude dařit i dál, může ve čtvrtfinále narazit na českou medailovou naději Petru Kvitovou.

Dnešní program výrazně ovlivnilo počasí. Na všech dvorcích kromě zastřešeného centrálního kurtu se kvůli bouřce začalo hrát s téměř tříhodinovým zpožděním, po chvíli ale déšť vyhnal hráče zpět do šaten. Tenisté se vrátili na dvorce až za další tři a půl hodiny.

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Murray (3-Brit.) - Wawrinka (Švýc.) 6:3, 6:3, Djokovič (2-Srb.) - Fognini (It.) 6:7 (7:9), 6:2, 6:2, Tsonga (5-Fr.) - Bellucci (Braz.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:4, Nišikori (15-Jap.) - Tomic (Austr.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:4), Ferrer (4-Šp.) - Pospisil (Kan.) 6:4, 6:4, Nieminen (Fin.) - Devvarman (Indie) 6:3, 6:1.
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Görgesová (Něm.) - A. Radwaňská (2-Pol.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:4, Tatišviliová (Gruz.) - Vogtová (Licht.) 6:2, 6:0, Babosová (Maď.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:4, 6:2, Švedovová (Kaz.) - Halepová (Rum.) 6:4, 6:2.

Reklama