Hlavní obsah

Kvitová smetla Pennettaovou. Nadělila jí ´kanára´ a už je ve čtvrtfinále

Londýn
Aktualizováno

Výpadky českých tenistů na hrách v Londýně zatím skvěle napravuje Petra Kvitová. Po trápení v prvních kolech tentokrát smetla Italku Flavii Pennettaovou 6:3, 6:0 a postoupila do čtvrtfinále. To čeští deblisté Radek Štěpánek, Tomáš Berdych maratónský zápas 2. kola čtyřhry do vítězného konce nedotáhli. Zápas proti brazilské dvojici Melo, Soares prohráli Češi po setech 6:1, 4:6 a 22:24. Radek Štěpánek měl hrát večer společně s Lucií Hradeckou v mixu proti domácímu páru Robsonová, Murray. Duel byl ale odložen na čtvrtek.

Foto: Mark Blinch, Reuters

Ćeská tenistka Petra Kvitová vybojovala postup do třetího kola přes Číňanku Pcheng Šuaj.

Článek

Kvitová podala dosud nejlepší výkon na turnaji, proti její přesné agresivní hře devatenáctá hráčka světa neměla nárok. Nic jí nebylo platné, že s loňskou wimbledonskou vítězskou měla lepší vzájemnou bilanci (3:2). Hned při první příležitosti česká tenistka sebrala soupeřce servis a vcelku v pohodě si dokráčela pro vítězství v první sadě.

Ve druhém dějství byla převaha levoruké Češky ještě výraznější. Italce dokonce nadělila kanára. Ve čtvrtfinále se Kvitová utká se světovou čtrnáctkou Marií Kirilenkovou z Ruska, s níž má sice vyrovnanou bilanci 2:2, ale poslední dva zápasy vyhrála

Štěpánek s Berdychem vyhráli jednoznačně první set, ve druhém navíc vedli 4:2, ale druhou sadu do vítězného konce nedotáhli a rozhodovalo se až ve třetím setu. Duel, který se započal v úterý, se musel za stavu 18:18 ve třetím setu přerušit pro tmu, se dohrával dnes. Český pár mohl litovat toho, že nevyužil ještě v úterním podvečeru tři mečboly a s turnajem se nakonec musel rozloučit. Berdych skončil i ve dvouhře, stejně jako Štěpánek, jehož však ještě čeká mix s Lucií Hradeckou.

Olympijské hry, tenisový turnaj:
Ženská dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Pennettaová (It.) 6:3, 6:0on-line
Mužská čtyřhra - 2. kolo:
Berdych, Štěpánek (ČR) - Melo, Soares (Braz.) 6:1, 4:6, 22:24.on-line
Čtyřhra, mix - 1. kolo:
20:30 Hradecká, Štěpánek (ČR) - Robsonová, Murray (Brit.)on-line

Reklama

Související témata: