Hlavní obsah

Ovečkin mě nerozhodí, ujistila Kvitová. Kromě břišních svalů ji trápí i achillovka

Nepotřebovala ani hodinu, aby proklouzla do čtvrtfinále olympijského turnaje žen. Petra Kvitová ve středu odpoledne smetla ve třetím kole na wimbledonské trávě Italku Flavii Pennettaovou za 59 minut 6:3, 6:0. V dalším kole nastoupí proti Rusce Marii Kirilenkové, jejímž přítelem je ruský hokejista Ovečkin.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Bojovnice Petra Kvitová v utkání olympijského turnaje.

Článek

Postoupila jste zcela hladce do čtvrtfinále. Cítila jste na kurtu, že Pennettaová na vás nemá žádnou protizbraň a cesta do čtvrtfinále je volná?

Zápas byl nejlepší, který jsem na olympijském turnaji předvedla. A pokud vezmu letošní Wimbledon, jednalo se o nejlepší utkání na trávě letos. Líbilo se mi, jak jsem hrála.

Z čeho jste měla v utkání s Pennettaovou největší radost?

Cítila jsem, že se z mojí hry vytrácí nejistota. Snažila jsem se jít do každého balónu, dobře jsem se hýbala, servírovala, returnovala, dostala jsem ji pod tlak, a pak jsem už míče jenom zabíjela. Pennettaové určitě nepomohlo, že hrála dlouho v úterý čtyřhru, pak musela cestovat do olympijské vesnice a ráno vstávala. Měla náročnější program.

Ušetřila jste hodně sil na čtvrteční zápas s Kirilenkovou?

Věřím, že ano. Jsem ráda, že drželo počasí, nepřerušovalo se a utkání se nijak nenatahovalo. Ruska hrála ještě ve středu kromě dvouhry i utkání čtyřhry, což mi teda vůbec nevadilo (směje se)...

Životním partnerem Kirilenkové je ruský hokejista Ovečkin, který se při utkání své přítelkyně s Klárou Zakopalovou během letošního French Open projevoval hodně negativně a zápas narušoval nevhodnými výkřiky. V hledišti je i v Londýně. Nemůže vás rozhodit?

Hokej je přeci jen jiný sport, možná tenis moc prožívá. Ale ať si křičí, co chce. Mně to vadit nebude. Já stejně okolí nevnímám.

A jak moc vás může negativně ovlivnit zranění břišních svalů, které vás trápilo už při druhém utkání na olympijském turnaji?

Proti Pennettaové jsem si vzala prášek proti bolesti a nic jsem necítila. Během dne kromě tréninku podstupuji hodně procedur. Vždy si mě hned po ránu vezme do parády doktor Vlastimil Voráček, který s námi bydlí přímo v domečku ve Wimbledonu. Po středečním postupu se mi zase bezprostředně v šatně věnoval fyzioterapeut Pavel Kolář.

Limitují vás zdravotní trable při hře hodně?

Ne. Vážně jsem při třetím duelu neměla potíže. Ale ještě se přidal problém s úponem achillovky v důsledku pádu při úterním utkání, proto jsem měla na noze tejp.

Tenisté si během olympijského turnaje stěžují na kvalitu trávy wimbledonských kurtů. Už jste odehrála tři utkání, jaký je tedy váš pohled?

I mně přijde tráva jiná než při tradičním Wimbledonu. Myslím, že nezregenerovala, místy to hodně klouže. Vzadu na kurtu, kde jsem hrála středeční zápas, tráva skoro nebyla.

Jak moc si uvědomujete, že vítězný zápas nad Kirilenkovou bude znamenat jistotu utkání o olympijskou medaili?

Nic to se mnou nedělá. Každý den v tenise je jiný. Musíte vydržet hrát celý týden nejlépe, jak umíte. Cítím, že jsem se přiblížila, ale pořád je medaile daleko.

Mrzí vás hodně, že jste se musela odhlásit z turnaje smíšených dvojic, kde jste měla hrát po boku Radka Štěpánka?

Byli jsme domluvení dlouho. Neměla jsem v plánu rušit účast na poslední chvíli. Těšila jsem se. Věděla jsem, že máme šanci na medaili. Ale dva zápasy v jednom dni bych při současném zdravotním stavu nezvládla. Rozhodně ne více dnů po sobě.

Reklama

Související témata:

Pavouk - LOH 2012 - dvouhra žen

  • Čtvrtfinále

  • 02.08.12      13 : 00 Wimbledon
    Bělorusko Victoria Azarenková Německo Angelique Kerberová
    6 : 4; 7 : 5
  • 02.08.12      15 : 00 Wimbledon
    Spojené státy Serena Williamsová Dánsko Caroline Wozniacká
    6 : 0; 6 : 3
  • 02.08.12      19 : 00 Wimbledon
    Belgie Kim Clijstersová Ruská federace Maria Šarapovová
    2 : 6; 5 : 7
  • 02.08.12      14 : 30 Wimbledon
    Česká republika Petra Kvitová Ruská federace Maria Kirilenková
    6 : 7; 3 : 6
  • Semifinále

  • 03.08.12      17 : 30 Wimbledon
    Bělorusko Victoria Azarenková Spojené státy Serena Williamsová
    1 : 6; 2 : 6
  • 03.08.12      14 : 00 Wimbledon
    Ruská federace Maria Šarapovová Ruská federace Maria Kirilenková
    6 : 2; 6 : 3
  • Finále

  • 04.08.12      15 : 00 Wimbledon
    Spojené státy Serena Williamsová Ruská federace Maria Šarapovová
    6 : 0; 6 : 1
  • 04.08.12      13 : 00 Wimbledon O 3. místo
    Bělorusko Victoria Azarenková Ruská federace Maria Kirilenková
    6 : 3; 6 : 4