Hlavní obsah

Murray postoupil hladce do semifinále olympijského turnaje

Londýn

Britský tenista Andy Murray postoupil před zraky prince Williama a jeho manželky Kate do semifinále olympijského turnaje. Wimbledonský finalista dnes ve čtvrtfinále na londýnské trávě porazil hladce 6:4, 6:1 Nicoláse Almagra ze Španělska. Ve hře o zlatou olympijskou medaili ale zůstali i další favorité: měsíc po sedmém triumfu ve Wimbledonu má šanci znovu ovládnout turnaj na londýnské trávě Švýcar Roger Federer, do semifinále prošli také Srb Novak Djokovič a Argentinec Juan Martín Del Potro.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Britský tenista Andy Murray se raduje po postupu do semifinále přes Nicolase Almagra.

Článek

Třetí nasazený Murray nastřílel 15 es a nečelil ani jednomu brejkbolu. Nyní ho čeká srbská dvojka Djokovič, který chce vylepšit olympijský bronz z Pekingu.

Světová jednička a sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer před čtyřmi lety vybojoval zlato ve čtyřhře, které už v Londýně neobhájí. Šetří tak výhradně síly na singl. Amerického dlouhána s dělovým servisem Johna Isnera porazil ve dvou setech 6:4 a 7:6.

V semifinále ženské dvouhry se stejně jako před měsícem ve Wimbledonu utkají Serena Williamsová s Viktorií Azarenkovou. Vítězka z All England Clubu Williamsová deklasovala ve čtvrtfinále 6:0 a 6:3 Dánku Caroline Wozniackou, světová jednička Azarenková zdolala 6:4 a 7:5 Němku Angelique Kerberovou.

Tenis:
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Murray (3-Brit.) - Almagro (11-Šp.) 6:4, 6:1, Djokovič (2-Srb.) - Tsonga (5-Fr.) 6:1, 7:5, Federer (1-Švýc.) - Isner (10-USA) 6:4, 7:6 (7:5), Del Potro (Arg.) - Nišikori (15-Jap.) 6:4, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Benneteau, Gasquet (Fr.) - Tipsarevič, Zimonjič (3-Srb.) 6:4, 7:6 (7:3), Ferrer, F. López (Šp.) - Čilič, Dodig (Chorv.) 6:4, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (1-Běl.) - Kerberová (7-Něm.) 6:4, 7:5, S. Williamsová (4-USA) - Wozniacká (8-Dán.) 6:0, 6:3.

Reklama